Gezond van binnen en buiten

    • Home
    • Bakken
    • Barbecuen
    • Bijgerecht
    • Pasta
    • Soep
    • Vegetarisch
    • Vlees
    ✕

    Abrikozentaart

    Bakken

    Abrikozentaart

    Dirk Embregts 4 augustus 2020

    Ik hou van abrikozen. Geen enkel ander fruit – oké, behalve misschien watermeloenen en bessen – staat voor mij zo voor de zomer. Ik eet het graag puur of als compote op panna cotta. Maar ik heb nog nooit met ze gebakken. Wat ik heb gemist! Want zo’n snelle fruitcake met abrikozen is echt heerlijk!

    We hebben voor dit recept niet veel pannen en kommen nodig, maar slechts 1 kom of schaal.

    Wat ik vooral leuk vind aan de cake: je hebt alleen een kom nodig en het deeg is in een handomdraai gemengd! Trouwens, in het boek heet het recept “One-Bowl Apricot and Olive Oil Cake”. En om eerlijk te zijn, dat was DE reden waarom ik het recept wilde proberen. Eerst met rabarber – dat was ook goed. Maar het is echt heerlijk met abrikozen. Dan is het deeg heerlijk nootachtig en zijn de abrikozen licht zuur. Droomcombinatie!
    En de cake is echt geweldig! Lekker licht – je hebt niet het gevoel dat je een steen hebt ingeslikt. Heerlijk voor het ontbijt of als vrienden ‘s middags langskomen voor een kopje koffie. En: het kan ook heel goed worden ingevroren.
    Simpele abrikozencake zonder gluten en industriële suiker: super makkelijk en snel te bakken met verse abrikozen en zo lekker en sappig! De perfecte zomertaart. Ook kunt u eenvoudig de fruitsoort wisselen. Smaakt ook heerlijk bij appels of bessen.

    Ingrediënten

    • 140 g teffmeel
    • 75 g gemalen amandelen
    • 30 g tapiocazetmeel
    • 100 g erythritol
    • 50 g hele rietsuiker (of kokosbloesemsuiker)
    • 2 theelepels zuiveringszout
    • 1 snufje zout
    VLOEIBARE INGREDIËNTEN:
    115 ml olijfolie (plus een beetje meer indien nodig om de springvorm in te vetten)
    • 115 ml amandelmelk
    • 2 eieren (maat L)
    • geraspte schil van een biologische citroen
    • 7-10 abrikozen

    Bereiding

    1. Verwarm de oven voor op 180 ° C boven- / onderwarmte. Bekleed een springvorm met bakpapier of vet in met een beetje olijfolie. Was de abrikozen, halveer ze en verwijder de pitten.
    2. Meng de droge ingrediënten in een kom. Meng en roer de vloeibare ingrediënten erdoor. Doe het afgewerkte deeg in de voorbereide springvorm en dek af met de abrikozenhelften (snijvlak naar boven). Let op: het beslag is op dit punt vrij vloeibaar.
    3. Bak de cake 60-70 minuten op het middelste rooster en laat volledig afkoelen op een afkoelrek.

    Auteur: Dirk Embregts

    Vorig artikel

    Varkenshaas

    Volgend artikel

    Zelf de lekkerste groene smoothies maken

    Nieuwste berichten

    Barbecue-artikelen als marketing

    Barbecue-artikelen als marketing

    Tips voor gezond afvallen

    Tips voor gezond afvallen

    Waar koop je horeca apparatuur en waar moet je op letten?

    Waar koop je horeca apparatuur en waar moet je op letten?

    Laatste Recepten

    • Barbecue-artikelen als marketing
    • Tips voor gezond afvallen
    • Waar koop je horeca apparatuur en waar moet je op letten?
    • Noten: lekker en gezond!
    • 5 koffietips die elke koffieliefhebber zou moeten weten!

    Overige informatie

    • Privacy en Cookies
    • Contact
    • Vrienden
    Arba WordPress thema door XstreamThemes.