Heerlijke Amandelmelk Zelf Maken, dit raw food recept is super makkelijk en zo klaar! Uitstekend voor in smoothies, met muesli of lekker koud uit de koelkast of om super groene detox soepen mee romig te maken.
Ingrediënten voor een flesje amandelmelk zelf maken
1/2 Kop amandelen, 8 uur geweekt en afgespoeld
2 Koppen water
3 Dadels of 2 eetlepels agave of ahorn siroop
½ Theelepel pure vanille extract ( optioneel, wel lekker )
Bereidingwijze amandelmelk
In de blender tot het helemaal fijn is. Voor het zeven heb je een stuk
kaasdoek nodig, een grote beker of glazen pot en een elastieken band.
De band om de doek heen spannen met de kaasdoek, melk erin gieten en
even wachten, klaar!
Daar heb je je heerlijke amandelmelk, je kan natuurlijk alle soorten
noten gebruiken, hazelnoot, macadamia of combinaties ervan, en de pulp
die overblijft kan gebruikt worden in crackers, rauwe koeken of muffins
Je heerlijke melk blijft ongeveer 3 á 4 dagen in de koelkast goed.