Gehaktbrood met ei en champignons wordt wel gezien als een luxe manier voor het bereiden van normaal gehakt. Zeg maar een soort luxe gehaktbrood.
Een bijgerecht waar je normaliter nog gebakken of gekookte aardappelen kunt serveren, en natuurlijk groenten naar keuze.
Voor ons dus een wat luxer gerecht, in de Verenigde Staten een vrij normaal gerecht dat zelfs kant en klaar in de supermarkt gekocht kan worden.
In ieder geval is het gerecht klaar te maken in haast ontelbare variaties, en is het gewoon erg lekker. Of het nu een luxe manier vn gehakt klaar maken, of gewoon een wat grotere bal gehakt is.
Ingrediënten
5 eieren
1 ui
1 teentje knoflook
250 g champignons
olijfolie
2 theelepels provençaalse kruiden
500 g rundergehakt
2 eetlepels paneermeel
2 eetlepels mosterd
1 theelepel kerriepoeder
1 theelepel paprikapoeder
2 eetlepels olijfolie
Hoe maak je dit gerecht?
De oven voorverwarmen op 180 graden.
Water in een pan aan de kook brengen, en vier eieren voorzichtig in het water doen. Kook de eieren in ongeveer 5 minuten.
De eieren afgieten en in koud water laten afkoelen.
Ui schoon maken en snipperen. Ook de knoflook schoon maken en snipperen.
Champignons afboenen en in stukken snijden.
Wat olie in een koekenpan verhitten en hierin champignons, ui, en knoflook bakken. Doe de Provençaalse kruiden erbij en bak het geheel in ongeveer 5 minuten.
Op smaak brengen met peper en zout.
Het gehakt mengen met paneermeel, het overgebleven ei, de helft van de mosterd, het kerriepoeder, de paprikapoeder, en het champignonmengsel.
Een derde van het gehakt in de cakevorm doen, en de vier gekookte en gepelde eieren hierop leggen. De rest van het gehakt er bovenop doen en enigszins aandrukken.
De cakevorm in het midden van de oven plaatsen, en het gehaktbrood in ongeveer 30 minuten gaar bakken.