Gezond van binnen en buiten

    • Home
    • Bakken
    • Barbecuen
    • Bijgerecht
    • Pasta
    • Soep
    • Vegetarisch
    • Vlees
    ✕

    Macaroni met tonijn.

    Pasta

    Macaroni met tonijn.

    Dirk Embregts 25 maart 2019

    Makkelijk eten en toch zelf koken? Dit recept voor macaroni met tonijn is snel klaar, niet moeilijk en ook nog eens lekker. Wat eten we vandaag makkelijk: macaroni met tonijn. Je kunt de ingrediënten voor dit gerecht altijd in huis hebben.

    Kooktijd: 20 minuten
    Hoofdgerecht voor 2 personen

    Ingrediënten

    • 1 pak macaroni
    • 1 blikje tonijn in olie
    • 1 blikje tomatenpuree
    • 1 ui
    • 1 bekertje creme fraiche
    • oregano
    • Zout en peper
    • worshestershire saus.

    Macaroni met tonijn bereiding

    Dit wat eten we vandaag makkelijk recept heb je zo klaar. Reken op 75-100 gram macaroni per persoon en kook dit gaar in een ruime hoeveelheid water met zout. Ondertussen snij je het ui fijn en fruit je dit in de tonijnolie (afgieten uit het blikje). Als je tonijn in water hebt, dan fruit je de ui in olijfolie. Voeg tomatenpuree toe aan de gefruite olie, spoel het blikje om met een beetje water en voeg dit toe. Doe de tonijn erbij en fruit samen een paar minuten. Maak de tonijnsaus af met crème fraîche, kruiden en worcestershiresaus. Giet de macaroni af, spoel snel af met koud water en voeg de uitgelekte elleboogjes toe aan de tonijnsaus. Goed roeren en heet laten worden. Je kunt deze macaroni met geraspte (Parmezaanse) kaas serveren, maar dit gerecht kan ook goed zonder.

    Wat eten we vandaag makkelijk: salade erbij of groenten uit de voorraadkast

    Je kunt deze lekkere macaroni serveren met een frisse groene salade of een tomatensalade met mozzarella en basilicum. Heb je geen tijd (gehad) om verse groenten in huis te halen? Neem dan een blikje doperwtjes uit je voorraadkast, giet af en roer dit door de tonijnsaus. Doperwten uit blik zijn altijd wel wat zacht, dus nog beter zijn doperwtjes uit de vriezer. Het voordeel van doperwten uit de vriezer is ook dat je je eigen hoeveelheid kunt bepalen. Knijper op de zak doperwten en je hebt voor enkele keren groenten in huis. Wat eten we vandaag makkelijk – en morgen ook!

    Gezamelijk koken

    Koken is voor veel mensen een hobby, maar steeds vaker wordt als bedrijfsuitje of teamuitje een kookcursus geboekt. Heel wat anders dan rennen over het strand of een blokhut bouwen in het bos.

    Maar samen koken kan dus inderdaad de teamspirit verhogen, en het is als het goed is,ook nog erg lekker.

    Auteur: Dirk Embregts

    Volgend artikel

    Hummus

    Geef een antwoord Reactie annuleren

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Nieuwste berichten

    De ijsmachine bedienen – zo werkt het

    De ijsmachine bedienen – zo werkt het

    De kast die elke wijnliefhebber moet hebben

    De kast die elke wijnliefhebber moet hebben

    De juiste keukenapparatuur voor in de horeca

    De juiste keukenapparatuur voor in de horeca

    Laatste Recepten

    • De ijsmachine bedienen – zo werkt het
    • De kast die elke wijnliefhebber moet hebben
    • De juiste keukenapparatuur voor in de horeca
    • Horeca apparatuur. Wat heb je nodig en waar haal je het vandaan?
    • Barbecue-artikelen als marketing

    Overige informatie

    • Privacy en Cookies
    • Contact
    • Vrienden
    Arba WordPress thema door XstreamThemes.