Gezond van binnen en buiten

    • Home
    • Bakken
    • Barbecuen
    • Bijgerecht
    • Pasta
    • Soep
    • Vegetarisch
    • Vlees
    ✕

    Uiensoep

    Soep

    Uiensoep

    Dirk Embregts 3 april 2019

    Een variant op de uiensoep met prei en aardappel, een recept welke niet volgens de ‘standaard’ wijze wordt gemaakt zoals de Franse of Belgische variant. Het kent een andere smaak door de frisse prei en de volle aardappels, je kunt zoveel aardappelen toevoegen als je zelf wilt.

    Hieronder deel ik het recept graag met jullie, ik hoop dat je deze prei uiensoep lekker zal vinden! Je kunt de prei ook eens vervangen door lente-ui, want Lente ui soep is erg verfrissend.

    Wat heb je nodig voor deze uiensoep?
    – grote pan
    – blender om het tot puree te mix

    De bereiding

    1. Snijd de prei in repen zodat je mooie rondjes van prei krijgt.
    2. Neem daarna alle prei sn hak het heel fijn zodat je het mooi kan verwerken in de uiensoep en leg ze daarna in water.
    3. Laat het daarna goed uitlekken, neem daarna een grote pan en smelt hier wat boter in.
    4. Voeg de prei, uien en aardappelen toe en roer alles goed door de pan met behulp van een houten lepel. ( zet het vuur niet te heet anders verbranden de ingredienten te snel.)
    5. Breng het geheel op smaak met wat peper en zout, plaats daarna een deksel op de pan en laat de groenten rustig pruttelen gedurende 15 minuten.
    6. Voeg daarna de groente bouillon met de melk toe en breng dit aan de kook, dek de pan daarna af met een deksel en laat de uiensoep nog eens 20 minuten koken, de bedoeling is dat de groenten mooi zacht zijn.
    7. Neem daarna een blender en voeg daar de soep aan toe, meng de uiensoep goed door de blender zodat je een mooi gladde soep krijgt.
    8. Let wel dat de soep eerst even moet afkoelen voordat je het in de blender mixt tot een puree.
    9. Pak daarna een paar kommen soep en voeg hier de puree voor de uiensoep aan toe daar voeg je als garnering wat bieslook aan toe.
    10. Om het nog extra lekker te maken kun je er wat room of creme fraiche aan toe.

    Auteur: Dirk Embregts

    Vorig artikel

    Chili con carne

    Volgend artikel

    Vegetarische boerenkool stamppot

    Nieuwste berichten

    De ijsmachine bedienen – zo werkt het

    De ijsmachine bedienen – zo werkt het

    De kast die elke wijnliefhebber moet hebben

    De kast die elke wijnliefhebber moet hebben

    De juiste keukenapparatuur voor in de horeca

    De juiste keukenapparatuur voor in de horeca

    Laatste Recepten

    • De ijsmachine bedienen – zo werkt het
    • De kast die elke wijnliefhebber moet hebben
    • De juiste keukenapparatuur voor in de horeca
    • Horeca apparatuur. Wat heb je nodig en waar haal je het vandaan?
    • Barbecue-artikelen als marketing

    Overige informatie

    • Privacy en Cookies
    • Contact
    • Vrienden
    Arba WordPress thema door XstreamThemes.