Dit recept voor boerenkool stamppot bevat geen vlees, maar is op smaak gebracht met rookkaas, sambal en Bulgaarse yoghurt.
Let op: deze boerenkool is verslavend lekker en zal je nog enthousiaster maken over dit gerecht!
Het is een simpel recept en dus heel geschikt voor beginnende of onervaren koks. En het is natuurlijk een recept om vegetarische boerenkool te maken, wat ook nog eens een ideale manier is om te laten zien hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Ingrediënten
1100 gram kruimige aardappelen
600 gram gesneden boerenkool
125 milliliter Bulgaarse yoghurt
1 eetlepel bloem
2 theelepels kruidenbouillonpoeder
1 grote ui
1-2 tl sambal
200 gram rookkaas
olie
Bereiding
Schil de aardappelen en snijd ze in kleine stukjes.
Doe de gewassen en gesneden boerenkool in een pan met een laagje wateren de bouillon poeder. Leg de aardappelen op de boerenkool.
Kook de boerenkool en aardappelen in 20 minuten op gemiddeld vuur gaar.
Snipper de ui en bak deze in een beetje olie lichtbruin.
Roer de yoghurt los en roer de bloem erdoor.
Snijd de rookkaas in kleine blokjes.
Giet de boerenkool en aardappelen af als ze gaar zijn. Houd wat kookvocht achter.
Stamp de aardappelen en boerenkool.
Voeg de sambal, het yoghurtmengsel en de gebakken ui toe en meng alles goed. Voeg kookvocht toe tot het geheel smeuïg is.
Roer de rookkaas erdoor en laat de pan nog 10 minuten op laag vuur staan zodat de kaas zacht wordt.
Schep af en toe door om aanbranden te voorkomen.