Gezond van binnen en buiten

    • Home
    • Bakken
    • Barbecuen
    • Bijgerecht
    • Pasta
    • Soep
    • Vegetarisch
    • Vlees
    ✕

    Vegetarische boerenkool stamppot

    Vegetarisch

    Vegetarische boerenkool stamppot

    Dirk Embregts 17 april 2019

    Dit recept voor boerenkool stamppot bevat geen vlees, maar is op smaak gebracht met rookkaas, sambal en Bulgaarse yoghurt.

    Let op: deze boerenkool is verslavend lekker en zal je nog enthousiaster maken over dit gerecht!

    Het is een simpel recept en dus heel geschikt voor beginnende of onervaren koks. En het is natuurlijk een recept om vegetarische boerenkool te maken, wat ook nog eens een ideale manier is om te laten zien hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.

    Ingrediënten

    1100 gram kruimige aardappelen
    600 gram gesneden boerenkool
    125 milliliter Bulgaarse yoghurt
    1 eetlepel bloem
    2 theelepels kruidenbouillonpoeder
    1 grote ui
    1-2 tl sambal
    200 gram rookkaas
    olie

    Bereiding

    Schil de aardappelen en snijd ze in kleine stukjes.

    Doe de gewassen en gesneden boerenkool in een pan met een laagje wateren de bouillon poeder. Leg de aardappelen op de boerenkool.

    Kook de boerenkool en aardappelen in 20 minuten op gemiddeld vuur gaar.

    Snipper de ui en bak deze in een beetje olie lichtbruin.

    Roer de yoghurt los en roer de bloem erdoor.

    Snijd de rookkaas in kleine blokjes.

    Giet de boerenkool en aardappelen af als ze gaar zijn. Houd wat kookvocht achter.

    Stamp de aardappelen en boerenkool.

    Voeg de sambal, het yoghurtmengsel en de gebakken ui toe en meng alles goed. Voeg kookvocht toe tot het geheel smeuïg is.

    Roer de rookkaas erdoor en laat de pan nog 10 minuten op laag vuur staan zodat de kaas zacht wordt.

    Schep af en toe door om aanbranden te voorkomen.

    Auteur: Dirk Embregts

    Vorig artikel

    Uiensoep

    Volgend artikel

    Gehaktbrood met ei en champignons

    Nieuwste berichten

    De ijsmachine bedienen – zo werkt het

    De ijsmachine bedienen – zo werkt het

    De kast die elke wijnliefhebber moet hebben

    De kast die elke wijnliefhebber moet hebben

    De juiste keukenapparatuur voor in de horeca

    De juiste keukenapparatuur voor in de horeca

    Laatste Recepten

    • De ijsmachine bedienen – zo werkt het
    • De kast die elke wijnliefhebber moet hebben
    • De juiste keukenapparatuur voor in de horeca
    • Horeca apparatuur. Wat heb je nodig en waar haal je het vandaan?
    • Barbecue-artikelen als marketing

    Overige informatie

    • Privacy en Cookies
    • Contact
    • Vrienden
    Arba WordPress thema door XstreamThemes.