Zweedse gehaktballetjes zijn balletjes met extra lekkere ingrediënten in een romige saus. Met geraspte ui en appel, kappertjes en geprakte gekookte aardappels.
Sommigen van jullie hebben dit wel eens gegeten bij de Ikea.
Zweedse Gehaktballetjes Ingrediënten
Voor 4 personen
- 500 gram gehakt
- 2 gekookte, fijn geprakte aardappels
- 1 kleine ui, gepeld en fijn geraspt
- 1/2 appel, geschild en grof geraspt
- 1 eetlepel kappertjes, gehakt
- 1/2 theelepel mierikswortel
- 1 eetlepel koffieroom
- 1 theelepel maizena
- 50 gram boter
- 1 dl. koffieroom
- peper en zout
Zweedse Gehaktballetjes Recept
- Meng in een kom het gehakt met de aardappelen, de geraspte ui en de appel, de kappertjes, de mierikswortel, de maizena, 1 eetlepel koffieroom en wat zout en peper naar eigen smaak.
- Kneed het gehakt met alle ingrediënten goed door en maak er 8 gehaktballetjes van.
- Verhit de boter in de koekenpan en braad hierin de gehaktballen mooi bruin en gaar, in ongeveer 15 tot 20 minuten.
- Voeg aan de jus 1 dl. water toe en 1 dl. koffieroom en laat de balletjes nog 5 minuten in de romige saus heel rustig doorkoken / bakken.